top of page

Hvordan utføres hijama?

Hijama blir kalt våt kopping og skjer ved at man lager et vakum på huden med en kopp (det finnes ulike kopper, jeg bruker engangs kopp). Blod vil da strømme under huden til koppen og farge huden fra rød-lilla. Jo dypere farge man får jo mer stagnert blod og avfallstoffer befinner seg i muskel, vev og organ under koppen. Vakuumet løsnes og man risper i overhuden slik at blod diffunderer opp fra underhuden fra de små kapillærårene når koppen settes tilbake. Når man slutter å blø løsnes koppen og blod tørkes vekk og såret renses.

Hvor mye koster hijama?

KROPP: 550 kr for en session. Da kopper jeg ditt behov uten å telle kopper. Du får nye engangskopper som kastes etter bruk.

HODE+BAKSIDE KROPP: 600 KR

VIKTIG: Hvem kan ikke koppe?

Barn under 16 år og veldig gamle svake mennesker ( jeg har koppet eldre nærmere 80 år der helsen har vært god). Sukkersyke (kan koppes hvis de tar ansvar for å pleie sine sår godt). Blødere, hiv smittede, folk som har hepatitt og andre sykdommer som smitter via blod kan ikke koppe. Er du tvil om du kan koppe send en sms til 40423252 og spør. Jeg vurderer hver person ved oppmøte før kopping.

Gjør hijama vondt?

Nei det føles ikke vondt for de fleste men litt ubehagelig når man fester koppene på huden.

Hvor ofte kan man koppe?

Kronisk syke kan i alvorlige tilfeller koppe hver 14 dag. ellers er 4-6 uker greit. Blodet er reprodusert etter 14 dager men en rød blodcelles livssyklus er på 3 mnd så en intervall med tre mnd i mellom er best og det jeg anbefaler hvis man hadde en god utblødning.. Da spiller vi på lag med kroppens naturlige blodproduksjon og belaster ikke kroppen unødvendig.

Hvor ofte må man koppe?

Det kommer an på kroppens egne systemer hvor rask den klarer å bekjempe en sykdom-problem.

Kronisk syke må regne 3-5 ganger

En gang er nok for noen. Andre intervaller: I gang i mnd, hver 3 mnd, 2 ganger i året, en gang i året, en gang i livet.

Kan man koppe når man er gravid?

Nei det er abortfare å koppe under graviditet.

Hvor lenge etter en fødsel må man vente med å koppe?

4-6 mnd

Kan man koppe under menstruasjon?

Det er ikke anbefalt annet enn for å regulere selve syklusen. Men å koppe første eller siste dagen da det er veldig liten blødning pleier å gå greit.

Kan jeg koppe når jeg faster?

Det er anbefalt å koppe på fastende mage det styrker hukommelsen. Under ramadan er det ikke anbefalt å koppe hvis det fører til at man bryter fasten. Man blir gjerne tørst etter kopping og kan også bli trøtt og slapp.

Kan jeg trene etter hijama?

Første dagen kan du gå tur, men du kan ikke dusje første dagen pga infeksjonsfare i sårene. Hardere trening anbefales etter 3 dager.

Svømming i basseng må du vente med til sårene har grodd pga infeksjonsfare.

Kan jeg sove etter hijama?

Nei det er ikke lov. Man skal være i bevegelse i mange timer etter hijama for å forebygge blodpropp.

Kan jeg gå på jobben etter hijama?

Ja

Hvor lang tid tar hijama?

Det kommer an på hvor omfattende kopping man tar som ulike deler av kroppen rygg, bein og forside. Fra 30 min til 1 time

Vanligvis setter jeg av 1 time for en klient

Hvorfor er det anbefalt å koppe under sunna dagene?

Sunnadagene er oddetallssager etter fullmåne. På disse dagene flyter blodet opp mot huden og mer blod strømmer ut enn andre dager. Dette er de mest effektive dagene for å bekjempe sykdom. Profeten sa at den som søker en kur skal la seg koppe under disse dagene.

Kan man koppe andre dager enn sunnadagene?

Ja alle dager 

bottom of page