top of page

Aromaterapi

Uttrykket aromaterapi stammer fra den franske kjemikeren Maurice Rene Gattefosse. Han arbeidet med eteriske oljer i kosmetikken og utga i 1928 en bok om eteriske oljer til hudpleie. Han var blitt interessert i emnet etter at han hadde brent hånden sin under en eksplosjon i laboratoriet og deretter stukket hånden ned i et fat med lavendelolje. Til hans store forbauselse ble hånden hans frisk igjen på kort tid. Den ble ikke infisert, og skaden etterlot seg ingen arr.Under begrepet aromaterapi finnes det flere typer behandlingsformer som aromatiske bad, varme og kalde kompresser, inhalasjon og aromamassasje. Oljene kan hjelpe på lymfedrenasjen, styrke immunforsvaret, fettbrenningen, avslappe spente muskler, stille smerter, varme vonde ledd eller brukes psykologisk for å dempe depresjon, styrke hukommelsen, balansere hormoner (og derigjennom humøret)og tilføre kroppen energi. 

 Aromamassasje er en beroligende kroppsmassasje med eteriske oljer. Der oljene tilpasses etter klientens psykiske og fysiske behov. Oljene virker på flere nivåer og trenger inn i kroppen via luktesansen eller de fine molekylene trenger inn gjennom huden og går med blodet til kroppens indre organer. Massasjen gjøres i rolig tempo i behaglig belysning og med lyden av sildrende vann, eller qur’an resitasjon som en avspennende lydterapi eller i stillhet for den som ønsker det.

Eteriske oljer er helt rene oljer som utvinnes av forskjellige deler av trær og planter - blomster, blad, ved, harpiks og grener som blandes ut med en god vegetabilsk olje

Aromamassasje mot sorg

Aromamassasje i sakte rolige bevegelser kan være lindrende når man er tynget av sorg. Det er lov å gråte ut og la følelsene få komme til uttrykk uten å måtte forklare seg til terapeuten. Andre synes det gir lindring og trygghet å snakke med noen som har taushetsplikt. Du blir profesjonelt berørt på en empatisk måte samtidig som duften av eteriske oljer smyger seg til duftsentret i hjernen og balsamerer frynsete nerver.

Å få rolig resitasjon fra Qur’anen som oppstart med bønn mot tristhet og depresjon gir en beroligende innledning til massasjen.

Jeg har valgt å kalle massasjen sorgmassasje fordi det handler om å bearbeide sorg. Kroppen bærer på og lagrer minner som kan dukke opp under berøring. Det kan være nok å huske dem, kjenne på smerten for så å slippe. Dette kan være starten på dypere prosesser i psyken som vil gå videre også etter massasjen.

bottom of page